Over ons

Veer10! is een jong en creatief trainingsbureau voor jeugdhulp. We begeleiden kinderen en jongeren die in de problemen zijn gekomen met andere mensen of met zichzelf.

Denk bijvoorbeeld aan ruzie met ouders, spijbelen, problemen met school of justitie. Maar ook met faalangst, agressieproblemen of problemen met zelfvertrouwen kunnen jongeren bij ons terecht. Wij helpen deze jongeren door hen een training te geven. Deze trainingen geven we op verschillende plekken: op scholen, bij jongeren thuis, in een instelling of bij ons op kantoor. De meeste jongeren komen vrijwillig, sommige worden verplicht door de Raad voor de kinderbescherming. 

We werken met jongeren aan het veranderen van hun gedrag. We zijn geen psycholoog, we gaan niet praten over waar de problemen vandaan komen, maar we leren jongeren wat zij zelf anders kunnen doen, zodat het snel weer beter met ze gaat. Onze trainingen zijn ook geschikt voor jongeren die extra aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld doordat ze ADHD, autisme of een persoonlijkheidsstoornis hebben.

Ook geven we opleidingen: we leren mensen die in jeugdhulp of onderwijs werken hoe je dat moet doen. En wat je niet moet doen. 

Moeder gans

 

Mathiske Roex is het gezicht achter Veer10.

Nadat ik een aantal jaren binnen grote jeugdzorginstellingen heb gewerkt, heb ik in 2013 de stap gezet om als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik weer terug wilde naar de basis van het werk: hart voor de doelgroep, aansluiten bij je cliënt en zorg verlenen op maat. Dat is waar ik voor sta!

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij wie ik voor me heb, maar ik geloof ook dat jeugdigen met gedragsproblemen grenzen nodig hebben. Ik hou van duidelijkheid en werk graag naar een doel. ‘Wat wil je leren en hoe kan ik je daarbij helpen?’ is de centrale vraag.

Mijn doel is om mezelf weer overbodig te maken. Dat betekent: vaardigheden aanleren. Daarnaast zelfvertrouwen en zelfredzaamheid vergroten, waardoor iemand snel weer zelfstandig en volvertrouwen verder kan.

Je herkent de vogel aan zijn veren

Veer10! staat voor kwaliteit. Dit kunnen we natuurlijk het beste bewijzen door goede hulp te verlenen. Onze trainers en opleiders zijn hoogopgeleid en hebben veel ervaring. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie. Maar er is meer.

We staan geregistreerd in het kwaliteitsregister jeugd (SKJ) en bezitten het kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals (registerplein).
Daarnaast zijn we aangesloten bij de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk BPSW (voorheen NVMW).

Veer10! stelt zich daarmee toetsbaar op aan het verenigingstuchtrecht. De Beroepscode is de basis van het verenigingstuchtrecht. Op basis van het Reglement van de Tuchtrechtspraak kunnen cliënten een schriftelijke klacht indienen bij het College van Toezicht, een onafhankelijk tuchtcollege.

In 2019 gaan we ons HKZ certificaat behalen. 

We werken veel samen met...